Гъбени шишчета с чеснов сос

Необходими продукти
28 бр. едри гъби печурки, 2 с.л. бял балсамов оцет ELIA, 1/4 ч.ч. зехтин ELIA Extra Virgin, сол и черен пипер
За соса: 5 глави чесън, предварително изпечени във фурна, 2 с.л. бял балсамов оцет ELIA, 1/3 ч.ч. заквасена сметана, 1 с.л. ситно нарязан пресен босилек, 1 ч.л. ситно нарязана прясна мащерка, 1 ч.л. настърган хрян, сол и черен пипер
За намазване на гъбите: 8 с.л. зехтин ELIA Extra Virgin, дръжките на 1/2 връзка магданоз
Начин на приготвяне
За соса: Почистете предварително изпечените скилидки чесън от люспите и ги пасирайте. Добавете балсамовия оцет, заквасената сметана, босилека, мащерката, хряна и отново пасирайте до гладко пюре. Подправете се със сол и черен пипер. Поставете соса се в затворен съд в хладилник.
За шишчетата: Измийте и почистете гъбите, след което ги поставете в купа. Добавете балсамиковия оцет, зехтина, сол и черен пипер. Разбъркайте добре. Нанижете по 7 гъби на дървени шишчета (излизат 4 шишчета на брой). Полейте със зехтина и нарязаните на ситно в него дръжчици от магданоз. Печете на грил за около 2-3 минути от всяка страна. Сервирайте шишчетата горещи с чесновия сос.
Рецептата е предоставена от: Русиана Михайлова