Пилешки пръстчета

Необходими продукти
3 парчета бяло пилешко месо
3 картофа
1 супена лъжица каперси
1 глава лук
3 стръка магданоз
2 супени лъжици зехтин ELIA
½ пакет кори за баница
50 гр масло
2 яйца
сол и черен пипер
Начин на приготвяне
Обелете картофите и ги сварете в подсолена вода. Нарежете пилешкото месо на малки кубчета. Измийте и нарежете на ситно магданоза и лука. Загрейте зехтина и прибавете пилешкото месо и лука. Запържете ги за десет минути като разбърквате периодично. Прибавете магданоза и каперсите точно преди да махнете съда от котлона. Разбъркайте, посолете със сол и черен пипер и махнете от огъня. Разтопете маслото и намажете с него корите за баница. Разделете корите по две и ги разрежете на половина. Изцедете картофите и ги нарежете на малки кубчета в подходяща купа. Прибавете запърженото пиле и лука и разбъркайте. Загрейте фурната до 240 градуса. В средата на всеки лист от корите за баница поставете по малко от сместа с пиле и картофи. Сгънете краищата навътре или направете рулца. Наредете ги в тавичка, покрита с хартия за печене. Разбийте яйцата и ги изсипете в тавичката. Рулцата се пекат докато станат златисти на цвят, сервират се веднага.
Рецептата е предоставена от: Теодора Вълкова - Кирова