Рецепти

  • ELIA
  • ELIA

РЕЦЕПТА на седмицата

Пилешко руло Пилешко руло повече

Пилешки пръстчета

Пилешки пръстчета
90 Минути 90 Минути 20 Порции 20 Порции Средна

Необходими продукти

3 парчета бяло пилешко месо

3 картофа

1 супена лъжица каперси

1 глава лук

3 стръка магданоз

2 супени лъжици зехтин ELIA

½ пакет кори за баница

50 гр масло

2 яйца

сол и черен пипер

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги сварете в подсолена вода. Нарежете пилешкото месо на малки кубчета. Измийте и нарежете на ситно магданоза и лука. Загрейте зехтина и прибавете пилешкото месо и лука. Запържете ги за десет минути като разбърквате периодично. Прибавете магданоза и каперсите точно преди да махнете съда от котлона. Разбъркайте, посолете със сол и черен пипер и махнете от огъня. Разтопете маслото и намажете с него корите за баница. Разделете корите по две и ги разрежете на половина. Изцедете картофите и ги нарежете на малки кубчета в подходяща купа. Прибавете запърженото пиле и лука и разбъркайте. Загрейте фурната до 240 градуса. В средата на всеки лист от корите за баница поставете по малко от сместа с пиле и картофи. Сгънете краищата навътре или направете рулца. Наредете ги в тавичка, покрита с хартия за печене. Разбийте яйцата и ги изсипете в тавичката. Рулцата се пекат докато станат златисти на цвят, сервират се веднага.

 

Рецептата е предоставена от: Теодора Вълкова - Кирова

Close
Вашия Email*:
Вашето име*:
Email на приятел*
Съобщение*